Jmenuji se Jan Silváši, pro Starbucks pracuji již třetím rokem, a to na kavárně Ostrava Nová Karolina, kde zastávám pozici SSV. Starbucks je pro mě místem, kde je spousta příležitostí, jak se člověk může rozvíjet, společně s úžasnými lidmi.

Jak si nejčastěji děláš kávu doma?

Mým nejoblíbenějším produktem ve Starbucks je zrnková káva Veranda, a to na všechny způsoby, a také náš jahodový cheesecake! Ačkoliv si doma nejčastěji kávu připravuji přes Moka konvičku, v létě není nic lepšího než domácí cold brew 🙂

 

Honzo, proč sis vybral právě tento způsob přípravy nápoje, a podělíš se s námi o recept?

Rád zkouším různé kombinace jídla ve spojení s kávou. Nitro cold brew je na naší kavárně vždy sváteční událostí, kterou si při tastingu užíváme.

Blueberry cream nitro cold brew je kombinací lehkého cold brew a smetany s tóny borůvek. Jako základ použijeme borůvkový sirup, přidáme smetanu a led (můžeme také požít pár celých borůvek na ozdobení), a to vše pomalu zalijeme nitro cold brew.

Na cold brew jsme použili kávu Veranda, která je moje nejoblíbenější 🙂

DO IT YOURSELF:

PŘÍPRAVA nápoje z ingrediencí dostupných ve Starbucks:honza

Zrnková káva Veranda, borůvkový sirup, smetana a led.

Také budeme potřebovat French Press (8 šálkový), sifon, ve kterém cold brew napěníme (může být i nádoba na šlehačku) a bombičky s CO2.

Cold brew připravíme ze 110 gramů nahrubo namleté kávy Veranda, kterou zalijeme ve French pressu 1 litrem studené vody, a necháme 12 hodin extrahovat v lednici. Poté French press stlačíme a kávu přelijeme do sifonové nádoby, kde s použitím bombičky připravíme naše nitro cold brew .

Nápoj: Blueberry cream nitro cold brew

Pro základ nápoje použijeme 2-3 lžíce borůvkového sirupu, přidáme smetanu a led do 3/4 sklenice (můžeme také použít pár celých borůvek na ozdobení), to vše pomalu zalijeme nitro cold brew.

Pak už si stačí jen přidat brčko a vychutnat si svůj nápoj 🙂

Chcete se dozvědět víc, nakoukněte do kalendáře Starbucks kávových seminářů.

„Love What You Do“