Jmenuji se Eliška Hájková a pracuji ve Starbucks Centrum Černý most 2 roky, na pozici Barista trenér – Coffee Master. Díky Starbucks jsem mohla poznat úžasné lidi, vášeň ke kávě, a kavárna je to můj druhý domov.

 Proč Starbucks?

 Starbucks je pro mne místem, kde se můžu neustále rozvíjet, inspirovat, a kam patřím. Začala jsem tu pracovat jen díky vstřícnosti našich parťáků a díky přátelskému prostředí, kterého teď můžu být součástí a tvořit nezapomenutelné zážitky pro naše zákazníky.

Jaký je můj oblíbený nápoj ve Strabucks?

 I když moc ráda experimentuji, ráda se vracím ke klasice, jakou je Flat White nebo Iced Caramel macchiato.

 Jak si nejčastěji připravuji kávu doma ?

Oblíbila jsem si metodu přípravy kávy v Chemexu, zejména kvůli jeho eleganci, jednoduchosti přípravy a čisté kávě plné chuti. Nápoje se v něm připravují skvěle teplé i ledové, a není nijak náročný na údržbu.

Recept a způsob přípravy Coconut Dream

Coconut dream jsem připravovala právě v už zmíněném Chemexu. Rozmixovala jsem čerstvý kokos a dala ho dovnitř nádoby. Káva se tak překapávala rovnou do kokosu, a díky tuku se stala příjemně jemnou, svěží a lehce nasládlou.

Nápoj je skvělý i jen jako iced espresso s kokosem a levandulí.

 

Pro přípravu je potřeba:b

 

  • 60 g zrnkové kávy Starbucks Rwanda Omshanana
    (množství na cca 500 ml vody, káva namletá na papírový filtr)
     
  • Chemex a papírový filtr
  • Čerstvý kokos
  • Kokosové mléko
  • Led
  • Levandule

 Postup:

Kávu Rwanda připravíme v Chemexu – nejprve do nálevky umístíme papírový filtr a propláchneme ho horkou vodou, abychom zamezili tomu, že káva bude mít chuť právě po papíru. Poté filtr opatrně vyjmeme, vylijeme z Chemexu vodu a  dovnitř umístíme čerstvý rozmixovaný kokos. Poté vrátíme filtr do nálevky, nasypeme do něj namletou kávu, kterou navlhčíme malým množstvím vody (cca 80 g). Chvíli počkáme, necháme kávu tzv. vykvést, a pomalu nalijeme do filtru zbytek vody krouživým pohybem. Necháme kávu překapat, jakmile se tak stane, můžeme papírový filtr vyhodit.

Dokončení nápoje

Do kelímku, kam jsme kávu následně nalila, jsem přidala levanduli a trochu kokosového mléka, led a následně vše zalila kávou Rwanda, připravenou podle postupu uvedeného výše, s kousky kokosu.

Dobrou chuť! 🙂