Od roku 2018 si mohou zákazníci vybrat mezi Espresso Roast, nebo Blonde Espresso Roast do svého espresso nápoje.

 

Espresso Roast máme v nabídce už od roku 1975, kdy byla po dlouhých měsících míchání a ochutnávání vytvořena tato směs. Blonde Espresso Roast byl poprvé uveden v lednu 2018 (rok předtím v Kanadě), zato s velkou slávou, protože se po více jak 40 letech dostala jiná směs kávy na stálo do naší nabídky.

 

☕️ Dark – Espresso Roast:

Tato směs byla vytvořena v roce 1975, a díky delšímu pražení má káva sladkou a karamelovou chuť. Málokdo ale zná její příběh.

Umíchal jí Dave Olsen, který se s “pravým” espressem setkal v roce 1969 na cestě z Montany do Texasu. Od té doby byl posedlý tím, aby našel směs kávy, která by se tomuto espressu vyrovnala. Založil si vlastní kavárnu Cafe Allegro, kde vařil a prodával nejkvalitnější kávu jakou mohl, ale stále to nebylo ono. Potřeboval ji najít, a jak to tak chodí, potkal jednoho ze zakladatelů Starbucks – Howarda Schultze, který sdílel jeho zvědavost a vášeň pro kávu. Mimo to měl i vlastní pražírnu, a když se Dave rozhodl, že potřebuje najít vlastní espresso směs, věděl, za kým jít.

Dave začínal s ¼ kávy Kenya ve směsi pro její popularitu. Po zkoušení a testování a mnoha neúspěšných pokusech, se mu nakonec našlo najít tu jedinečnou směs na espresso. A hádejte, Kenya tam nebyla zastoupena vůbec. A tak vznikl náš Espresso Roast.

A co symbolizuje písmeno  “E” na obalu naší kávy Espresso Roast? Odkazuje nejen na Espresso Roast jako takový, ale na název ulice, kde se míchal – na Emerson Street.

 

☕️ Blonde Espresso Roast:

Světlé pražení bylo dříve známé jako Cinnamon Roast, Light City, Half City nebo New England Roast, ale poslední dobou se častěji užíval název Blond Roast, a tento název také převzal Starbucks pro svou novou espresso směs. Blonde Espresso Roast je směsí káv z Latinské Ameriky a východní Afriky. Díky tomu je Blonde Espresso Roast skvělá směs jak pro teplé, tak studené nápoje.

Dle oficiálních zdrojů ze www.starbucks.com při pražení Blonde Espresso Roast pražiči porušili několik vlastních pravidel, aby získali světleji pražené espresso, které by vynikalo jasnou chutí se sladkými tóny citrusů a jemným tělem.

Poprvé byla uvedena ve Starbucks v Kanadě na začátku února 2017 a následně v lednu 2018 v USA a později i u nás.

 

 

 

Baristka ze Starbucks Muzeum: Lůca