Přinášíme další recept, který je inspirován kávou a její chutí. V tomto případě je káva přímo jednou z ingrediencí, a to dokonce v neobvyklé kombinaci s masem. Zároveň můžeme místo závěrečného smažení doporučit grilování, oblíbenou letní kratochvíli :-)

3 MINUTY ČTENÍ

Kávová marinovaná kuřecí křidélka (4 porce)

– 12 kuřecích křidélek

– 500 ml připravené kávy Starbucks Ethiopia

– koření:  1 lžička soli, 5 cm čerstvého zázvoru, česnek (dle chuti), 1 lžíce sladké uzené papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička skořice, 3 lžíce medu2-clanek, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky Tabasca (nebo jiného pálivého koření), 2 lžíce sezamových semínek

 Dle chuti:

– šťáva z limetky

 Na smažení:

– kokosový olej či přepuštěné máslo (ghí)

 Příprava

Umyj kuřecí křídla a každé překroj na 3 části (podél kloubů). Nejmenší kousek (špičky) z každého křídla odstraň a ponechej si zbylé dva, které následně přemísti do misky.

 Křidélka v misce přelij připravenou kávou Starbucks Ethiopia. Přidej sůl, nastrouhaný zázvor, granulovaný česnek, sladkou uzenou papriku, kmín, skořici, 1 lžíci medu, sójovou omáčku a Tabasco. Promíchej, přikryj mísu potravinářskou fólií a dej na pár hodin odpočívat do lednice, ideálně však přes noc. 

Jdeme na to!

 Další den předehřej v pánvi kokosový olej či přepuštěné máslo a dej smažit kuřecí křidélka z obou stran dozlatova. Zbylou marinádu přelij do jiné misky, přidej 2 lžíce medu, promíchej a nechej na později.

 Smažená křidélka vylož na pečící plech a přikryj alobalem. Předehřej troubu na 180 °C a dej je péct na 45 minut. Po vyjmutí z trouby odstraň fólii, polij křidélka zbylou marinádou a posypej sezamem. Vrať plech do trouby a nechej péct dalších 20 minut.

 Po vyjmutí z trouby dle libosti dochuť limetkovou šťávou.

Dobrou chuť! 🙂