Dnes pro Vás máme tip na letní foodpairing - kávu Starbucks Kenya doplněnou studeným salátem z quinoi, pomerančů, sušených rajčat a meruňek. Tuto kombinaci jsme vybrali nejen proto, že se jedná o studený a lehký pokrm, který během léta přijde vhod, ale také proto, že salát obsahuje netradičně namíchané suroviny, které se hodí právě ke kávě Kenya.

Recept na salát z Quinoi & káva Starbucks Kenya

Ingredience na salát:

• 200 g quinoi

• 1 nakrájená cibule

• 1 žlutá paprika nakrájená na čtverečky

• 6 stonků chřestu, umytých a nakrájených

• 70 g pražených vlašských ořechů

• 1 pomeranč nakrájený na kostičkyjidlo

• 5 sušených rajčat, nakrájených na proužky

• 5 sušených meruněk, nasáklých vodou

• Sůl a pepř, špetka uzené papriky

• 1 lžíce balsamica

• 1 lžíce řepkového oleje

Zálivka:

• 4 lžíce sójové omáčky

• 100 ml extra panenského olivového oleje

• Kůra z jednoho pomeranče

• Citronová šťáva

• 2 lžíce medu

Příprava:

Quinou začni připravovat dle instrukcí na obalu. Mezitím, co se quinoa vaří, osmaž zeleninu (cibule, paprika, chřest) na jedné lžíci oleje a přidej balsamico a koření (sůl, pepř a papriku), a lehce podus. Quinou po dovaření slij, nech odstát a vychladnout.

Připrav zálivku tak, že smícháš v misce všechny ingredience. Po odstátí promíchej  v salátové míse zálivku, studenou quionu, mix zeleniny, pomeranč, ořechy. Hned po dokončení můžeš salát servírovat společně s kávou Kenya, kterou si lze vychutnat jak teplou, tak studenou. My doporučujeme ledovou verzi, která je opravdu osvěžující!

Nechte si chutnat a dejte vědět, jak se dílo vydařilo.

Love What You Do