Jmenuji se Jakub Konečný a pracuji pro Starbucks Nová Karolina v Ostravě 3 roky. V současné době působím na pozici Barista Trenér. Vždy mne přitahovala atmosféra místa, které by mohlo být mým druhým domovem, kde mne všichni znají, a každý strávený moment je dokonalostí. Jsem moc rád, že nyní můžu být jeho součástí, a vytvářet právě toto prostředí pro naše zákazníky.

Jak si nejčastěji děláš kávu doma?

Nejradši mám přípravu kávy metodou Aeropress, jelikož je rychlá, a hlavně se snadno čistí! 🙂

Kubo, proč sis vybral právě tento způsob přípravy nápoje, a podělíš se s námi o recept?

Alternativní způsoby přípravy kávy mne vždycky lákaly. Jelikož studuji biologii, tak rád experimentuji, což se týká i kávy. Jemná kyselost kávy Kenya se skvěle doplňuje se sladkostí ovoce a je opravdu skvělá na ledu. Nitro Cold Brew vytváří právě ledovou kávu s opravdu jemným pocitem na jazyku, a mnoho lidí tuto metodu nezná.  Láhev na šlehačku má doma snad každá babička a je škoda ji nevyužít. A výsledný nápoj hlavně taky skvěle vypadá!

Jaký je Tvůj oblíbený produkt ve Starbucks?kenya-2

Mým prvním drinkem v britském Starbucks bylo mandlové latte, které jsem si ihned zamiloval, a tak mi to i zůstalo.

DO IT YOURSELF:

Příprava nápoje z ingrediencí dostupných ve Starbucks:

Zrnková káva Starbucks Kenya

Ovoce: ananas, pomeranč, kiwi, citron

French Press (8 šálkový)

Šlehačková láhev (litrová)

Bombičky na šlehačku

Postup

Nejprve si připravíme kávu metodou cold brewing: odměříme kávu s poměrem 1:8 (káva:voda), čili na 1 litr vody budeme potřebovat 111 gramů kávy. Kávu nameleme na nejhrubší stupeň mletí. Do 8 šálkového french pressu kávu nasypeme a zalijeme 1 litrem studené vody. Umístíme do ledničky a necháme minimálně 12 hodin macerovat. Ovoce nakrájíme. Do šlehačkové lahve přidáme lžičku ananasové, pomerančové a citrónové šťávy. Nalijeme připravené cold brew do lahve na šlehačku a necháme nasytit dvěma bombičkami. Do nádoby umístíme led a nakrájené ovoce rozmístíme po okraji, tak aby led držel ovoce na stěně.

Pomalu přiléváme nitro cold brew přes led. Ozdobíme ananasem a užíváme si nápoj. 🙂

Chcete se dozvědět víc, nakoukněte do kalendáře Starbucks kávových seminářů.

„Love What You Do“