Přinášíme vám recept na lahodný dezert, který doplní naši africkou kávu Kenya. Citrusové tóny kávy skvěle podtrhne kombinace smetany a citrusů.

Věnečky s citronovým krémem

 

Ingredience:2jjjjj

  • 230 ml vody
  • 200 g pšeničná mouka
  • 125 g másla
  • 7 vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 330 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce práškového cukru
  • citronové želé (želatina, citronová šťáva, voda a cukr – instrukce na balíčku)
  • 2-3 citronové plátky a citronová kůra
  • práškový cukr na ozdobu

Příprava: 

V hrnci s vodou rozpustíme máslo, jakmile se máslo a voda začne vařit, začneme do hrnce prosívat mouku a prášek do pečiva. Neustále míchejte, jakmile se těsto začne odlepovat od hrnce, sundejte hrnec z plotny a nechte vychladnout. Do těsta po jednom přidejte vejce a mixujte dohladka. Těsto vložte do dávkovacího pytlíku a na pečící papír tvořte 8 cm velká kolečka.

Pečte na 190-200˚C přibližně 15-20 minut (dozlatova). V průběhu pečení neotvírejte troubu, aby se těsto nepropadlo. Nechte vychladnout. Vyšlehejte šlehačku. Ke konci šlehání přidejte cukr a za stálého míchání přidávejte želé. Směs vložte do dávkovacího pytlíku.

Půlku upečených koleček pokryjte krémem a druhou půlkou koleček přilepte. Posypte práškovým cukrem. Na ozdobu přidejte na vrchní kolečko trochu šlehačky, plátek citronu a citronovou kůru.